Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 mrt 2020 / 20:53 uur

Frankrijk en Spanje gaan op slot vanwege coronavirus

Cafés, restaurants en bioscopen zijn in Frankrijk vanaf zaterdagnacht tot nader order gesloten. In Spanje gaat de noodtoestand vanaf datzelfde moment voor twee weken in.

De Franse premier Édouard Philipp maakte de maatregel, die bedoeld om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen is, zaterdag bekend. Supermarkten, apotheken, benzinestations en banken blijven open. Fransen mogen het openbaar vervoer wel blijven gebruiken, maar het advies is om dat enkel te doen als het echt nodig is.

Spanjaarden mogen alleen nog het huis uit om voedsel of medicijnen te kopen, om naar het ziekenhuis te gaan, naar hun werk te gaan, of om voor kinderen of ouderen te zorgen, liet de Spaanse premier Sánchez weten.

Lage opkomst

Philipp raadde zijn landgenoten aan alleen naar buiten te gaan om eten te kopen, lichte lichaamsoefeningen te doen en te gaan stemmen. Zondag is de eerste ronde van de gemeenteraadsverkiezingen. Deze gaat door, al wordt verwacht dat de opkomst vanwege de angst omtrent het coronavirus beperkt zal zijn.

Het aantal besmettingsgevallen in Frankrijk is 4499. Zaterdag overleden twaalf personen, waardoor het officiële dodental door de ziekte Covid-19 op 91 is gekomen. In Spanje raakten 5700 mensen besmet, 136 mensen overleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Frankrijk en Spanje gaan op slot vanwege coronavirus
Sluiten