Julia Onclin
Julia Onclin | LinkedIn Nieuws 14 mrt 2020 / 11:15 uur

Formule 1-baas: “17 of 18 races rijden dit seizoen moet lukken”

De zomerstop in de Formule 1 in augustus komt mogelijk te vervallen. De directie van de koningsklasse in de autosport overweegt in die maand een aantal races te plannen om er toch nog een volwaardig seizoen van te maken.

Als de zomerstop wordt opgevuld met races zou dat betekenen dat er drie weekenden op een rij geracet gaat worden.

“Ik ben redelijk optimistisch dat we dit jaar zeker 17 of 18 races kunnen houden, misschien nog wel meer”, zei F1-baas Ross Brawn tegen Sky Sports F1.

"Door de pauze in augustus in te trekken, komen er diverse weekeinden vrij waarin we een race kunnen afwerken. Ik denk dat we nog best wel een aardige wedstrijdkalender kunnen samenstellen."

Door het rondwarende coronavirus zijn de eerste vier races, in Australië, Bahrein, Vietnam en China, al geschrapt. Het is nog onduidelijk of de Grand Prix van Nederland, op 3 mei in Zandvoort, nu als openingsrace wel doorgaat.

Zandvoort

Jan Lammers, sportdirecteur van deze GP, liet vrijdag weten dat hij rekening houdt met een omzetting van het evenement. Al eerder werd duidelijk dat de organisatie van de Formule 1 in ieder geval graag de races in Monaco en Zandvoort op de kalender wil houden. Mocht de race in Zandvoort begin mei niet gereden kunnen worden, dan bestaat de kans dat deze verplaatst wordt naar een weekend dat normaal gesproken in de zomerstop valt.

Brawn benadrukte dat alles afhangt van het tijdstip waarop het seizoen in de Formule 1 daadwerkelijk van start gaat. Mogelijk is de openingsrace pas op 24 mei in Monaco, of anders zelfs nog op 7 juni in Azerbeidzjan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Formule 1-baas: “17 of 18 races rijden dit seizoen moet lukken”
Sluiten