Metro
Metro Nieuws 8 mrt 2020 / 17:29 uur

Facebook verbiedt reclames voor mondkapjes

Facebook gaat tijdelijk advertenties verbieden die medische mondkapjes promoten. Hiermee hoopt het bedrijf uitbuiting van het coronavirus tegen te gaan, zo laat het bedrijf in een verklaring weten.

Ook op Instagram worden dit soort advertenties geweerd.

Misbruik van de situatie

Sinds het coronavirus worden er online ontzettend veel mondkapjes verkocht. In Nederland werden ze al massaal ingekocht, nog voordat het virus het land had bereikt. Dit zorgde natuurlijk voor extreme te korten en ontzettend hoge prijzen. Online worden mondkapjes soms verkocht voor wel meer dan 100 euro. Facebook hoopt met het nieuwe beleid misbruik van de situatie te beperken.

De wijziging wordt in de komende dagen doorgevoerd. „Onze teams houden de COVID-19-situatie nauwlettend in de gaten en zullen de nodige updates in ons beleid aanbrengen als we zien dat mensen proberen deze noodsituatie voor de volksgezondheid te misbruiken", zo staat er in de verklaring.

De directeur productmanagement van Facebook, Rob Leathern, roept mensen ook op om zelf dit soort advertenties te rapporteren.

Medische producten

Facebook hield zich hiervoor ook al bezig met het weren van advertenties voor medische producten die vermelden dat ze bijvoorbeeld besmetting met het nieuwe coronavirus kunnen voorkomen of bestrijden. Ook groepen en pagina’s over het virus worden geblokkeerd.

Ook Instagram maakte al wat aanpassingen. Zo krijg je een melding te zien wanneer je #coronavirus aantikt, waarbij je wordt gelinkt naar informatie van het Centers for Disease Control and Prevention en de Wereldgezondheidsorganisatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook verbiedt reclames voor mondkapjes
Sluiten