Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 mrt 2020 / 17:32 uur

Eerste Duitse dode door het coronavirus

De eerste Duitser is bezweken aan de gevolgen van een besmetting met het nieuwe coronavirus. Het gaat een 60-jarige man die een week geleden naar Egypte reisde, aldus het Egyptische ministerie van Volksgezondheid zondag.

Het is ook de eerste coronadode in Afrika. Het was niet duidelijk uit welke Duitse deelstaat de man kwam.

Positief getest

De man was van de populaire toeristische stad Luxor naar de badplaats Hurghada gereisd, volgens een woordvoerder van het ministerie. Na zijn aankomst had hij een verhoogde temperatuur en werd hij positief getest op het coronavirus in het ziekenhuis. De man werd behandeld op de intensive care en weigerde te worden overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Zijn toestand verslechterde geleidelijk en zondag stierf hij.

Besmettingen

Egypte, met 100 miljoen inwoners het dichtstbevolkte land van Noord-Afrika, heeft tot nu toe 48 gevallen gemeld. Onder hen zijn 45 mensen aan boord van een cruiseschip dat op de Nijl in Opper-Egypte vaart.

In Duitsland zijn tot dusver 847 infecties vastgesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste Duitse dode door het coronavirus
Sluiten