Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 mrt 2020 / 07:05 uur

Eerste baby met coronabesmetting overleden

In de Amerikaanse staat Illinois is een baby gestorven die besmet was met het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsdienst bracht in een verklaring naar buiten dat een "uitgebreid onderzoek" licht moet werpen op de exacte doodsoorzaak. Het kind was nog geen jaar oud.

Gouverneur Jay Robert Pritzker van Illinois liet weten geschokt te zijn door het nieuws. „Ik weet hoe moeilijk dit nieuws kan zijn, vooral omdat het over zo’n jong kind gaat", zei hij tijdens een persconferentie. „Het is vooral verdrietig voor de familie van dit kleine kind. We moeten treuren."

Geen extra risico

Tot nu toe zijn baby’s wel besmet geraakt, maar is zover bekend geen enkele overleden aan de gevolgen van het longvirus. Vooral mensen met een verzwakt immuunsysteem, chronisch zieken en ouderen lopen extra risico te overlijden als ze geïnfecteerd raken.

In Illinois is 85 procent van de sterfgevallen 60 jaar of ouder. De gezondheidsdienst wees er echter op dat de ziekte bij mensen van alle leeftijden ernstig kan verlopen.

Correctie: In een eerdere versie schreven we ook dat zwangere vrouwen extra risico lopen te overlijden als ze geïnfecteerd raken. Dit klopt niet. Bij zwangere vrouwen verloopt het ziektebeeld niet anders dan bij niet-zwangere vrouwen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste baby met coronabesmetting overleden
Sluiten