Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 mrt 2020

Eerste 700.000 extra mondkapjes uit China in Nederland aangekomen

De eerste lading van een miljoenenorder aan extra mondkapjes uit China is aangekomen in Nederland. Het gaat om bijna 700.000 extra mondkapjes die nu ‘zo snel mogelijk worden gedistribueerd naar de plekken waar de nood het hoogst is’, aldus minister Hugo de Jonge op Twitter.

Zowel het Erasmus MC in Rotterdam als het ministerie hebben de afgelopen weken keihard gewerkt aan de aankoop van de miljoenen mondkapjes uit China. Vanaf nu tot eind mei verwacht het ministerie meerdere leveringen per week.

De GGD bepaalt de landelijke verdeling van de mondkapjes. Nederland worstelt door de uitbraak van het coronavirus met een groeiend tekort aan hulpmiddelen zoals mondkapjes en desinfectiemiddel. Veel Nederlandse ondernemers hebben wel aangeboden te helpen, maar wilden dit vaak alleen doen tegen enorme prijzen, waardoor er uiteindelijk geen deal werd gemaakt. Dat maakte minister De Jonge vrijdag bekend in een brief aan de Tweede Kamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Eerste 700.000 extra mondkapjes uit China in Nederland aangekomen
Sluiten