Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 mrt 2020 / 20:34 uur

Dodental Italië hoger dan afgelopen dagen

In Italië zijn in een dag tijd 743 patiënten met het coronavirus overleden. De uitbraak heeft inmiddels het leven gekost aan 6820 mensen in het Zuid-Europese land, dat het hoogste officiële dodental ter wereld heeft.

Er zijn bijna 70.000 besmettingen vastgesteld. Het aantal nieuwe sterfgevallen ligt hoger dan de afgelopen dagen. De autoriteiten maakten maandag nog melding van de dood van 601 patiënten, veel minder dan op zondag (651) en zaterdag (793).

Er is inmiddels bij 69.176 mensen vastgesteld dat ze besmet zijn met het virus, maakten de autoriteiten dinsdag bekend op hun dagelijks persconferentie in Rome. Experts proberen aan de hand van dergelijke cijfers te achterhalen hoeveel effect de strengere maatregelen van de afgelopen weken hebben gehad.

Nieuwe besmettingen

De Italiaanse autoriteiten hebben de bewegingsvrijheid van burgers drastisch ingeperkt om verspreiding van het virus te voorkomen. Premier Giuseppe Conte maakte dinsdag bekend dat mensen die zonder goede reden op straat zijn veel hogere boetes moeten gaan betalen. Die kunnen oplopen tot 3000 euro.

Het aantal nieuwe besmettingen dat is vastgesteld, nam op zowel maandag als dinsdag toe met ongeveer 8 procent. Het gaat om de laagste procentuele stijgingen sinds vorige maand voor het eerst een coronapatiënt overleed in het land. „We beginnen de effecten te zien van de maatregelen die we de afgelopen twee weken hebben genomen”, zei het hoofd van de civiele beschermingsdienst eerder tegen de krant La Repubblica. Hij stelde dat de komende dagen moet blijken of de ‘groeicurve echt aan het afvlakken is’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dodental Italië hoger dan afgelopen dagen
Sluiten