Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 mrt 2020 / 15:39 uur

Dodental in VK over de duizend, Rusland maandag in lockdown

Het dodental als gevolg van de coronacrisis in het Verenigd Koninkrijk is opgelopen tot boven de duizend. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn 1019 mensen bezweken aan de gevolgen van het longvirus.

Dat is een enorme stijging, want vrijdag stond de teller nog op 759 doden. Bij 17.089 mensen is besmetting met het virus vastgesteld. Op vrijdag waren er nog 14.579 bevestigde gevallen.

Lockdown Rusland

Ondertussen gooit Rusland met ingang van 30 maart alle grenzen dicht in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Hoelang de maatregel van kracht zal blijven, is nog niet bekendgemaakt door het Kremlin.

De sluiting geldt voor alle grensovergangen waar voertuigen, treinen en voetgangers kunnen passeren maar ook voor de maritieme grenzen. Onder anderen Russische diplomaten en chauffeurs van buitenlandse vrachtwagens vallen niet onder de maatregel. Het land had eerder al alle internationale vluchten stilgelegd.

1264 gevallen

Volgens de Russische autoriteiten zijn er tot nog toe 1264 coronagevallen geteld in het land met tot op dit moment vier doden tot gevolg. Lang leek Rusland redelijk ongeschonden te blijven, maar in de laatste dagen neemt het aantal gedetecteerde besmettingen toch rap toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dodental in VK over de duizend, Rusland maandag in lockdown
Sluiten