Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 mrt 2020

Deze week nog koud, volgende week weer lentetemperaturen

Het mag dan inmiddels alweer lente zijn, dat maart zijn staart roert moge duidelijk zijn. Waar we vorige week op hypothetische terrasjes konden zitten, vroor het vannacht ineens flink.

In Hupsel (Achterhoek) heeft het KNMI in de nacht van zondag op maandag -6,6 graden gemeten. Daarmee was het de koudste nacht in Nederland meer dan een jaar tijd, meldt Weeronline. Vorig jaar werd op 31 januari -9 graden gemeten in het Groningse Nieuw-Beerta.

Matig vriezen

Ook in de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel heeft het zondag op maandagnacht op een aantal plekken matig gevroren. In De Bilt (Utrecht), waar het KNMI zit, zakte het kwik tot -3,1 graden.

Weeronline verwacht dat de komende twee nachten in Nederland ook nog koud zullen zijn. Na woensdag wordt dat minder.

Bewolking en natte sneeuw

Maandag overdag blijft het bewolkt en kunnen er winterse buiten mét natte sneeuw overtrekken. Het lijkt er op dat een echte winter ons in het begin van 2020 bespaard blijft. Het wordt zo rond de acht graden.

Volgende week kunnen we overigens weer neervlijen op ons eigen tuinmeubilair: Weeronline verwacht dat de temperaturen volgende week kunnen oplopen tot 15 a 20 graden. Of we de plaatselijke horeca kunnen spekken door een biertje te bestellen op hun terrassen, moet dinsdag blijken uit een nieuwe persconferentie van het kabinet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deze week nog koud, volgende week weer lentetemperaturen
Sluiten