Metro
Metro Nieuws 20 mrt 2020 / 12:09 uur

De lente wordt ingeluid met zon dit weekend

Vrijdag is de lente officieel begonnen, en dit weekend wordt meteen een flinke dosis zon verwacht. Toch wordt het niet heel warm, mede door een stevige oostenwind.

Gevoelsmatig wordt het misschien dus nog niet écht lenteweer, zegt Matthijs van der Linden van Weeronline.nl. Toch kan het zonnige weer uitnodigen om naar buiten te gaan. „Het is heel aanlokkelijk, maar mensen moeten zich daar nu toch een beetje tegen verzetten”, zegt Van der Linden. „Maar wel lekker weer om eventjes je huis te luchten, ook goed als je zo lang binnen zit.”

Hooikoorts

Mocht je nog een andere reden nodig hebben om binnen te blijven: ook hooikoortspatiënten kunnen zich op het moment beter niet buiten begeven. „De eerste berken bloeien al, en met het zonnige weer neemt de kans op klachten deze week zeker toe", legt Van der Linden uit.

Het blijft namelijk nog wel even zonnig, volgende week. „Zaterdag zijn er nog een paar wolkenvelden, maar zondag en maandag krijgen we een strakblauwe lucht."

Begin van de lente

De lente begint ieder jaar als de dagen voor het eerst weer langer zijn dan de nachten. Dat gebeurt dit jaar dus op vrijdag 20 maart. Normaal gesproken valt deze dag op de 21ste, maar doordat we een extra dag hadden in februari (vanwege het schrikkeljaar), begint de lente dit jaar dus een dag ‘eerder’.

Volgend weekend (29 maart) begint de zomertijd. De klok wordt dan een uur vooruit gezet, waardoor het ’s avonds dus nog langer licht blijft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De lente wordt ingeluid met zon dit weekend
Sluiten