Metro
Metro Nieuws 11 mrt 2020 / 10:04 uur

Coronavirusconferentie afgelast vanwege coronavirus

De conferentie over hoe zaken te doen nu het coronavirus heerst, is afgelast vanwege het coronavirus. Vrijdag zouden er in onder anderen New York en Washington een bijeenkomsten zijn over het virus.

De Raad voor Buitenlandse Relaties heeft besloten vanwege de verspreiding van het virus de bijeenkomst van 3 april af te gelasten, meldt Japanese Times. Het is één van de vele evenementen in het land dat is afgelast. Onder andere festivals Coachella en South by South West werden ook al uitgesteld of afgelast vanwege het virus. Ook de autoshow van The Greater New York Automobile Dealers Association werd afgelast.

De jaarlijkse videogameconferentie E3 in Los Angeles is ook geannuleerd vanwege angst om het nieuwe coronavirus. Dat meldt het medium Ars Technica op basis van bronnen binnen de organisatie.

Minister van Gezondheid ziek

De Britse minister van Gezondheid moet de komende tijd ook thuisblijven: zij laat weten besmet te zijn met het coronavirus. „Zodra ik wist dat ik het coronavirus heb, heb ik alle adviezen en voorzorgsmaatregelen opgevolgd", zegt Nadine Dorries. „Ik zit in thuisisolatie. Public Health England brengt contacten in kaart en mijn kantoor volgt hun advies op."

Eerste doden Indonesië en België

In België is voor het eerst iemand overleden als gevolg van het nieuwe coronavirus. Het gaat om een mannelijke patiënt van negentig jaar, melden de Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block en haar Brusselse collega Alain Maron.

In Indonesië is de eerste dode gevallen door het nieuwe coronavirus, meldt het ministerie van Gezondheidszorg. Het gaat om een 53-jarige vrouw van buitenlandse komaf. Het ministerie wilde niet laten weten waar de vrouw vandaan kwam. De betreffende ambassade is op de hoogte gesteld.

De gezondheidstoestand van de vrouw was al kritiek op het moment dat ze in het ziekenhuis werd opgenomen. Kort daarna overleed ze aan de gevolgen van de ziekte COVID-19. In Indonesië zijn 26 gevallen van het virus vastgesteld.

Quarantaine in Peking

Mensen die vanuit het buitenland aankomen in Peking, moeten twee weken in quarantaine vanwege het nieuwe coronavirus. Dat heeft het stadsbestuur bekendgemaakt.

Chinezen die besmet zijn met het longvirus worden door het bestuur van de hoofdstad verzocht om lokaal behandeld te worden en niet naar Peking te komen. De stad probeert zo te voorkomen dat er weer veel nieuwe besmettingen bijkomen.

Bedrijven Wuhan weer open

Er is niet alleen slecht nieuws: grote bedrijven in de Chinese stad Wuhan mogen voor het eerst sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus weer open.

Het gaat onder meer om het openbaar vervoer, apothekers, voedselleveranciers en bedrijven die diensten verlenen voor grote productieketens. Minder belangrijke bedrijven voor de voedselvoorziening of het openbare leven moeten nog wel dicht blijven, net als scholen.

In de provincie waar Wuhan ligt, Hubei, zijn de meeste doden gevallen en de meeste mensen ziek geworden door het longvirus. In China zijn dinsdag twintig mensen omgekomen door het virus en er zijn 24 nieuwe gevallen bijgekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coronavirusconferentie afgelast vanwege coronavirus
Sluiten