Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 mrt 2020 / 06:38 uur

Coronavirus: meer ziekenhuismedewerkers en Chinezen besmet

Twee medewerkers van verschillende ziekenhuizen in Brabant zijn besmet met het coronavirus. Al hun patiënten worden uit voorzorg getest. 

Het gaat om een arts-assistent van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en een verpleegkundige van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Contact met patiënt

De arts-assistent uit Den Bosch heeft contact gehad met de patiënt met het coronavirus, die afgelopen vrijdag in het ziekenhuis was opgenomen. De man is gelijk naar huis gegaan en in thuisisolatie geplaatst. Zijn acht patiënten van de afdeling oncologie worden gemonitord op de ontwikkeling van klachten.

De verpleegkundige uit Eindhoven heeft het virus vermoedelijk opgelopen bij het verplegen van de patiënt bij wie afgelopen maandag het virus was vastgesteld. Alle patiënten van de afdeling waar de verpleegkundige heeft gewerkt, worden uit voorzorg getest.

Ook een medewerker van het Summa Collega in Eindhoven is besmet. De patiënt zit in thuisisolatie, meldt de GGD Brabant-Zuidoost. Studenten en collega’s met klachten moeten zich melden bij de GGD, anders mogen zij gewoon naar school.

Genezingen

Ondertussen is het aantal coronadoden in China gestegen tot 3012. Het aantal besmettingsgevallen ligt nu op 80.409, melden de Chinese gezondheidsautoriteiten. Van alle besmette Chinezen zijn er inmiddels 50.000 genezen. Het aantal Nederlandse besmettingen staat op 38.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coronavirus: meer ziekenhuismedewerkers en Chinezen besmet
Sluiten