Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 mrt 2020 / 12:16 uur

Coronavirus eist 93 levens, dodental op 864

Er zijn in de afgelopen 24 uur 93 nieuwe sterfgevallen door het coronavirus bij gekomen in Nederland. Dat meldt het RIVM.

Dit brengt het totale aantal doden door corona in ons land op 864. Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger; sterfgevallen worden soms pas na een paar dagen doorgegeven. Daarbij komt dat lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat niet terug in de statistieken.

507 mensen opgenomen

In ziekenhuizen in ons land zijn sinds zondag 507 nieuwe patiënten opgenomen, dat zijn er minder dan een dag eerder toen het er nog 529 waren. Het aantal mensen dat door het coronavirus in het ziekenhuis is opgenomen (geweest) ligt nu op 3.990.

Op de Nederlandse intensive cares liggen momenteel 1053 mensen, blijkt uit cijfers van de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). Van deze mensen testten er 995 positief op corona. Ook de overige patiënten worden voor de zekerheid behandeld alsof zij het virus hebben.

In Noord-Brabant neemt het aantal ziekenhuisopnames af, signaleert het RIVM. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg waren juist relatief veel ziekenhuisopnames.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coronavirus eist 93 levens, dodental op 864
Sluiten