Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 mrt 2020 / 09:34 uur

Coronabesmettingen China vlakt verder af

Voor het eerst is het aantal sterfgevallen en besmettingen als gevolg van het coronavirus in alle andere landen samen hoger dan in China, waar de virusuitbraak ontstond. Dat blijkt uit een grafiek van de Amerikaanse John Hopkins-universiteit.

Wereldwijd zijn de infecties gegroeid tot meer dan 86.000, terwijl het aantal gevallen in China maandag 81.000 bedraagt. Het aantal sterfgevallen buiten China is gestegen tot 3241, terwijl het aantal sterfgevallen in China 3208 bedraagt (exclusief vier gevallen in Hong Kong en een in Taiwan).

Stijging buiten China zet door

De stijging van het aantal besmettingen en sterfgevallen zet in landen buiten China de komende dagen waarschijnlijk door, terwijl die in China afvlakt. In China werden maandag zestien nieuwe geïnfecteerden gemeld en de nationale gezondheidscommissie gaat ervan uit dat de piek van de epidemie voorbij is. Het epicentrum van de epidemie ligt momenteel in Europa, waar dagelijks duizenden nieuwe besmettingen worden gemeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coronabesmettingen China vlakt verder af
Sluiten