Vincent Smit
Vincent Smit Nieuws 23 mrt 2020 / 16:28 uur

Corendon stopt met vliegen tot juni

Corendon annuleert alle vakanties met vertrek tot 1 juni. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt.

Steven van der Heijden, de CEO van het bedrijf, laat in een persbericht weten dat de beslissing niet makkelijk was. „Met pijn in ons hart hebben we deze beslissing moeten nemen. Naar verwachting gaat deze wereldwijde crisissituatie nog geruime tijd duren en we hebben duidelijkheid willen scheppen voor onze klanten. Daarnaast willen wij voorkomen dat klanten nu nog een restbedrag moeten betalen voor een vakantie die naar alle waarschijnlijkheid toch niet kan doorgaan."

Het besluit komt na het reisadvies van de overheid die niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland voorlopig afraadt. Bovendien zijn op vrijwel alle vakantiebestemmingen maatregelen genomen tegen het coronavirus. "Hierdoor kunnen vakantiegangers er niet meer terecht, ook omdat luchthavens, hotels en restaurants gesloten zijn", aldus Van der Heijden.

De maatschappij informeert haar klanten maandag over de beslissing. "Vakantie en vluchten worden geannuleerd, maar klanten zijn hun geld niet kwijt. Zij behouden het bedrag dat al is betaald als tegoed voor een volgende vakantie", aldus Corendon.

Eerder besloot Transavia al de toestellen voorlopig aan de grond te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Corendon stopt met vliegen tot juni
Sluiten