Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 mrt 2020 / 20:45 uur

Burgemeesters: ‘Aanscherping maatregelen niet nodig’

Burgemeesters hebben geen behoefte aan aanscherping van de maatregelen om de regels te handhaven tijdens de coronacrisis.

Dat zei burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen na overleg van de veiligheidsregio’s met premier Mark Rutte en minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Extra bevoegdheden

Vorige week kregen de burgemeesters extra bevoegdheden om op te treden. Dat gebeurde nadat in het weekend daarvoor de boulevards en natuurgebieden in Nederland overvol waren geweest.

Die extra mogelijkheden werken goed volgens Bruls, die voorzitter is van de veiligheidsregio’s. „Het effect is hartstikke positief.” Dat onderschreven ook Rutte en Grapperhaus.

Draagvlak

Meer bevoegdheden zijn niet nodig, zei Bruls. „We hebben niet per se gevraagd om er nog meer maatregelen bij te doen.” Daarbij komt dat het draagvlak voor de huidige regels volgens hem heel groot is.

Het kabinet maakt dinsdag bekend dat de huidige maatregelen tegen het coronavirus ook na 6 april blijven gelden, melden bronnen in Den Haag. „De burgemeesters zijn er klaar voor", zei Bruls.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Burgemeesters: ‘Aanscherping maatregelen niet nodig’
Sluiten