Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Britten van 70 jaar en ouder vier maanden in quarantaine’

Ouderen van boven de 70 jaar in Groot-Brittannië moeten maximaal vier maanden in quarantaine. Dat is het plan van de Britse regering, die op die manier het nieuwe coronavirus wil beteugelen. Het plan moet de komende weken vorm krijgen.

„Ja, dat staat in het actieplan", zei Matt Hancock (foto), de Britse minister van Volksgezondheid, zondag. „We zullen het tot in de details bespreken. We weten heel goed dat het veel gevraagd is aan onze ouderen en kwetsbaren, maar het is voor hun eigen zelfbescherming." De officiële aankondiging volgt volgens Hancock „binnen enkele weken".

Wat er nog meer in het Britse actieplan staat is niet bekend. Wel gaat het land bijeenkomsten met veel mensen verbieden. Verder hoeven de Britten zich geen zorgen te maken over de voedselvoorziening, aldus Hancock.

Hotel als ziekenhuis

Volgens NOS-verslaggever Tim de Wit moeten in het Verenigd Koninkrijk vanaf volgende week ook alle restaurants en bars dicht. Ook moeten hotels gebruikt gaan worden als noodziekenhuizen. In het land zijn er tot nu toe zo’n 1.150 officiële meldingen van het coronavirus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.