Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 mrt 2020 / 10:49 uur

Britse prins Charles (71) besmet met coronavirus

De Britse prins Charles is besmet met het coronavirus. De 71-jarige troonopvolger vertoont milde symptomen, maar verkeert verder gelukkig in goede gezondheid. 

Dat meldt de Britse nieuwswebsite Sky News.

Thuisisolatie

Charles gaat samen met Camilla, de hertogin van Cornwall, in thuisisolatie in Schotland. Camilla is negatief getest op het coronavirus. Het gaat goed met Charles en hij heeft de afgelopen dagen vanuit huis gewerkt.

De tests zijn uitgevoerd door de NHS in Aberdeenshire en voldeden aan de testcriteria. Het is niet mogelijk vast te stellen van wie de prins het virus heeft gekregen, aangezien hij de afgelopen weken verschillende taken in zijn publieke rol heeft uitgevoerd en met verschillende mensen in contact is geweest.

Prins Albert II van Monaco

Er werd voor de gezondheid van de prins van Wales gevreesd nadat prins Albert II van Monaco corona bleek te hebben. Beide prinsen waren eerder deze maand op een bijeenkomst van WaterAid in Londen. Negen dagen na die bijeenkomst werd bij prins Albert corona vastgesteld.

In het Verenigd Koninkrijk zijn sinds begin deze week strenge coronamaatregelen van kracht. Britten mogen alleen de deur nog uit als het echt niet anders kan. Dinsdag steeg daar het aantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus met 87, wat het totaal op 422 doden bracht. Het aantal besmettingen nam ook toe: van 6650 op maandag naar 8077 op dinsdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse prins Charles (71) besmet met coronavirus
Sluiten