Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Brabantse ziekenhuizen kunnen patiëntenstroom korte termijn niet aan’

De toestroom van patiënten met het coronavirus is ziekenhuizen in Noord-Brabant zo groot, dat ze een noodoproep doen aan ziekenhuizen in de rest van het land.

Door de huidige coronacrisis is er geen plek meer voor patiënten die andere, spoedeisende zorg nodig hebben, meldt de NOS. „Wij zijn in een crisissituatie, zien een enorme toestroom van patiënten en hebben het ziekenhuis moeten ombouwen naar een plaats waar alleen nog maar coronapatiënten worden opgevangen”, zegt medisch coördinator van het Bernhoven-ziekenhuis in Uden, Caroline Heijckmann.

Verplaatst

Mensen die in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, maar die geen verschijnselen van het coronavirus hebben, zullen vanuit Uden verplaatst worden naar nabijgelegen ziekenhuizen. Op dit moment is dat bijna niet meer mogelijk.

Naast het Beenhoven-Ziekenhuis trekt ook Amphia Ziekenhuis in Breda aan de bel: „De Brabantse ziekenhuizen kunnen de stroom patiënten die we op korte termijn verwachten niet alleen aan. We moeten nu als land in actie komen", zegt hoofd infectiepreventie Jan Kluytmans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.