Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Brabanders leven oproep tot sociale onthouding goed na’

De oproep aan inwoners van Noord-Brabant om hun sociale contacten te beperken om zo verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt goed nageleefd.

„We zijn er trots op dat Brabanders er samen de schouders onder zetten om dit virus zo snel mogelijk een halt toe te roepen", laten de burgemeesters Theo Weterings (Tilburg), Jack Mikkers (Den Bosch) en John Jorritsma (Eindhoven) woensdag weten.

„Twee van de zeven dagen sociale onthouding zitten er al op. Brabanders, blijft u inspannen om verdere verspreiding tegen te gaan", stellen zij in een gemeenschappelijke verklaring. Dinsdag kondigden de drie onder meer een verbod aan op evenementen met meer dan duizend deelnemers.

Gehoor aan oproep

Organisatoren van evenementen en bijeenkomsten werden opgeroepen te heroverwegen of de activiteiten door moeten gaan, omdat het bij elkaar brengen van grotere groepen nu niet verantwoord is. Onder meer voetbalwedstrijden, dancefeesten en carnavalsoptochten zijn afgeblazen, het schudden van handen wordt afgeraden.

„We merken dat de Brabanders gehoor geven aan onze oproep en waar mogelijk maatregelen nemen om een verdere verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Dit doet ons goed", stellen Jorritsma, Mikkers en Weterings.

Van de 503 mensen die nu besmet zijn met het coronavirus, wonen er 223 in Noord-Brabant, meldde het RIVM woensdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.