Metro
Metro Nieuws 31 mrt 2020 / 13:55 uur

Beschuit met muisjes in Safaripark Beekse Bergen: chimpansee geboren

In Safaripark Beekse Bergen wordt vandaag beschuit met muisjes gegeten, want er is een chimpansee geboren. Om precies te zijn beschuit met blauwe muisjes want „het is waarschijnlijk een jongetje”, zegt zijn verzorger Kris Jansen.

Echt zeker weten doen de verzorgers het nog niet. „We weten het pas als we het jong goed hebben kunnen bekijken, maar dat komt later.” Nu worden de dieren nog zoveel mogelijk met rust gelaten.

Het chimpanseetje werd zaterdag geboren en maakt het, net als moeder Pepa, goed. „Pepa pakt het super goed op, ze zorgt goed voor haar jong en houdt het goed bij haar borst om te laten drinken, dus we laten haar haar gang gaan en komen zo min mogelijk in de buurt”, zegt Jansen.

Foto: Safaripark Beekse Bergen

Tweede keer

Het is de tweede chimpansee die dit jaar in Beekse Bergen werd geboren. Het park mocht in januari al Anna verwelkomen. Zij is inmiddels 10 weken oud en maakt het goed.

Voor Pepa is het de tweede keer dat ze moeder wordt. Haar eerste jong, een vrouwtje genaamd Inosha, is nu vijfeneenhalf jaar.

Vader

Het is nog niet duidelijk wie de vader is van de pasgeboren chimpansee. „Er zijn meerdere vruchtbare mannen in de groep, maar waarschijnlijk is het groepsleider Dennis. We zullen dat op een later moment via DNA gaan vaststellen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beschuit met muisjes in Safaripark Beekse Bergen: chimpansee geboren
Sluiten