Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 mrt 2020 / 09:00 uur

Belgische drugscriminelen maken gebruik van coronacrisis

De Belgische autoriteiten onderscheppen tijdens de coronacrisis enorme hoeveelheden drugs.

„De drugssmokkelaars rekenen er duidelijk op dat er minder controle is”, zegt topman Kristian Vanderwaeren van de Belgische douane tegen De Tijd.

„We hebben op de laatste passagiersvluchten die nog toekwamen in de luchthaven van Zaventem een ongeziene vaststelling gedaan van cocaïne en heroïne", zegt Vanderwaeren. Criminelen zien volgens hem kansen in de coronacrisis. „Nog nooit hebben we zo’n grote hoeveelheid drugs gevonden in de bagage van passagiers."

Versterking drugsteam

Het drugsteam in de haven van Antwerpen is inmiddels versterkt, want drugscriminelen in Zuid-Amerika zitten volgens de douanetopman ondanks de coronacrisis niet stil. „We hebben met de terminal­operators ook al afgesproken dat we dat samen met de federale politie heel goed in de gaten blijven houden."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgische drugscriminelen maken gebruik van coronacrisis
Sluiten