Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 mrt 2020 / 20:58 uur

Bassie en Adriaan kunnen elkaar niet zien door noodsituatie

Nog meer zielig coronanieuws: Aad van Toor, beter bekend als acrobaat Adriaan, kan momenteel zijn broer Bas (Bassie) niet bezoeken.

Aad woont in Spanje en kan het land niet uit vanwege de coronacrisis. De noodtoestand is afgekondigd in Spanje. Vliegtuigen uit Spanje mogen sinds zaterdag niet meer landen in Nederland.

„Net als iedereen in Spanje mag ook Adriaan momenteel zijn huis niet uit", laat hun woordvoerder weten. Zijn broer Bas (84) woont in Vlaardingen. Bas worstelde de afgelopen jaren met gezondheidsproblemen en leidt sindsdien een redelijk geïsoleerd leven.

Broer Aad (77) komt normaliter eens in de paar weken naar Nederland, onder andere om Bas te bezoeken, maar dit kan nu even niet door de coronacrisis. Telefoneren is lastig; Aad hoort niet zo goed en Bas praat lastig door de tia die hem vorige jaar trof.

Expositie

De twee broers kondigden vorige maand aan dat komende zomer in Museum Vlaardingen een grote expositie over hun werk en leven wordt geopend. De broers Van Toor braken door als het acrobatenduo The Crocksons, waarmee ze bijna 25 jaar over de hele wereld optraden.

Sinds eind jaren zeventig gingen zij verder als het duo Bassie & Adriaan, waarmee ze twee decennia lang kinderseries maakten voor de TROS. Het tweetal is nog steeds enorm populair. Hun dagelijkse YouTube-kanaal trok de afgelopen week elke dag meer dan 150.000 kijkers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bassie en Adriaan kunnen elkaar niet zien door noodsituatie
Sluiten