Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 mrt 2020 / 10:20 uur

Australisch gezin koopt per ongeluk monstervoorraad wc-papier

De familie Janetzki uit Toowoomba (Australië) heeft door een foutje een enorme voorraad wc-papier gekocht. De nietsvermoedende kopers konden hun ogen niet geloven toen de ruim 2300 rollen toiletpapier bij hun huis werden afgeleverd.

Het gezin bestelde via internet per ongeluk 48 dozen met daarin ruim 2300 rollen wc-papier, in plaats van 48 rollen. Ze moesten 3264 Australische dollar (bijna 2000 euro) afrekenen voor de onbedoelde aankoop en hebben nu meer toiletpapier op voorraad dan sommige supermarkten. Ze schatten dat ze daar zo’n twaalf jaar mee vooruit zouden kunnen.

Gewild product

Door de coronapaniek is wc-papier nu één van de meest gewilde producten van het land, maar gezien kocht de enorme voorraad al per abuis in in februari, nog voordat er berichten in de media opdoken over hamsteren en lege winkelschappen.

De webwinkel bood uiteindelijk aan het toiletpapier terug te nemen, maar toen had het echtpaar Janetzki al een ander plan bedacht. Ze verkopen de wc-rollen om geld op te halen voor de school van hun dochter. Er is inmiddels veel vraag naar de producten.

Troon van wc-papier

„Het had niet beter voor ons kunnen uitpakken”, glundert Haidee Janetzki. Het gezin heeft hun aankoop ondertussen ook voor andere dingen gebruikt: ze bouwden onder meer een muur en een troon met de dozen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Australisch gezin koopt per ongeluk monstervoorraad wc-papier
Sluiten