Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 mrt 2020

Angela Merkel belt brandweer om ze te bedanken, brandweer man hangt op

Om de vrijwillige brandweer in Bergen auf Rügen te bedanken, belde Angela Merkel gewoon de hulpdiensten zelf op, maar dat ging niet helemaal zoals ze van tevoren had gehoopt. Dat meldt de Duitse nieuwszender Welt.

Toen brandweerman André Muswieck de stem van de Bondskanselier aan de telefoon hoorde, geloofde hij zijn oren niet. Omdat de brandweerman dacht dat hij het slachtoffer was geworden van een flauwe radiograp, gooide hij snel de hoorn op de haak. „Ik wilde niet het lachertje zijn. Daarom beëindigde ik het gesprek onmiddellijk”, zegt Muswieck. Maar de Duitse Bondskanselier gaf zich niet zomaar gewonnen.

Merkel had in de Duitse krant Ostsee-Zeitung gelezen dat brandweermannen ondanks de coronacrisis vrijwillig in de kazerne waren gebleven omdat ze vonden dat er mensen klaar moesten staan voor het geval dat nodig zou zijn.

Voorbeeldig

In de hoop dat ze de vrijwilligers alsnog kon bedanken, deed Merkel meerdere pogingen om ze telefonisch te bereiken. Haar eerste poging was vorige week maandag al. Later probeerde ze de brandweerlieden uit haar kiesdistrict via de persdienst van haar partij te bereiken en dat lukte. Toen Merkel kort daarna opnieuw contact opnam met de mannen, werd het hele team verzameld om naar het gesprek te luisteren. Ze noemde de actie van de brandweerlieden groots en voorbeeldig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Angela Merkel belt brandweer om ze te bedanken, brandweer man hangt op
Sluiten