Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 mrt 2020 / 13:54 uur

Aantal doden coronavirus gestegen naar 213

Het coronavirus heeft in Nederland inmiddels 213 levens geëist. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het afgelopen etmaal 34 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen.

Zondag steeg het dodental nog met 43. De jongste patiënt die aan het virus overleed, was 55 jaar, de oudste 97 jaar. Volgens de gegevens van het RIVM is de gemiddelde leeftijd van mensen die aan het virus overlijden 82 jaar.

Grotere stijging in opnames

Het totale aantal ziekenhuisopnamen is in een dag met 24 procent toegenomen, tot 1230. Dat is een grotere procentuele toename dan een dag eerder, toen de stijging op 18 procent uitkwam. Een duidelijke lijn zit er niet in: zaterdag kregen de ziekenhuizen er 30 procent aan patiënten bij.

Van de in totaal 4749 mensen bij wie het virus is vastgesteld, komt ongeveer een derde uit Brabant. Besmettingen worden vooral nog vastgesteld bij mensen die er slecht aan toe zijn en in ziekenhuizen worden opgenomen en bij zorgverleners, die sneller worden getest. Het werkelijke aantal ligt hoger, maar hoeveel valt niet te zeggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aantal doden coronavirus gestegen naar 213
Sluiten