Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 31 mrt 2020 / 16:44 uur

5x positief nieuws: Nederlanders teruggehaald, het coronalied en meer

Het positieve nieuws van dinsdag 31 maart. Honderden Nederlanders teruggehaald uit het buitenland, modemerken produceren massaal mondkapjes, het coronalied en meer.

Pessimisme leidt tot onverschilligheid, optimisme tot daden. Daarom houdt Metro je dagelijks op de hoogte van het positieve nieuws op deze in crisis verkerende wereld.

Het positieve nieuws van 31 maart

Natuurlijk moet je de realiteit onder ogen zien en niet wegkijken voor de harde nieuwsfeiten. Maar in deze tijden snakken mensen ook naar positief nieuws. Op de schaarse lichtpuntjes kun je weer voortborduren. Dit zijn de vijf nieuwsfeiten van dinsdag 31 maart die hoop bieden.

1. Modemerken produceren massaal mondkapjes

Positief nieuws vanuit de modewereld. Op dit moment draaien modemerken overuren om gezamenlijk honderdduizenden mondkapjes te produceren als reactie op het tekort dat is veroorzaakt door het coronavirus. Prada, COS en Louis Vuitton zijn al begonnen met de productie van medische mondkapjes. Prada maakt daarnaast ook medische overals. Ook Nike is inmiddels begonnen met de productie van medische mondkapjes en modemerken als COS, Zara en Mango hebben hetzelfde beloofd. Yves Saint Laurent en Balenciaga maken op hun beurt mondkapjes van katoen. Daar hebben verplegers niets aan, maar de bevolking in epicentra mogelijk wel.

2. Honderden Nederlanders teruggehaald

In totaal 979 Nederlanders en 225 andere EU-burgers zijn naar Nederland teruggehaald, nadat ze in het buitenland waren gestrand en in quarantaine moesten als gevolg van het coronavirus. Daar komen vanavond nog eens 150 teruggehaalde Nederlanders uit Turkije bij. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Tot nu toe hebben 23.000 personen zich geregistreerd op de speciaal opgezette website bijzonderebijstandbuitenland.nl.

5x positief nieuws: Nederlanders teruggehaald, het coronalied en meer
Honderden Nederlanders zijn inmiddels weer thuis dankzij bijzonderebijstandbuitenland.nl. | Foto: ANP

3. Promes en Redan zeggen sorry, Redan doneert

Quincy Promes van Ajax en Daishawn Redan van FC Groningen hebben publiekelijk hun spijt betuigd voor het voetballen met vrienden op een pleintje in Amsterdam. Promes: ,,Beste mensen, ik wil graag mijn verontschuldigingen aanbieden voor het filmpje waarop ik te zien ben. Ik mis het voetbal, maar achteraf gezien was het niet verstandig naar buiten te gaan in deze omstandigheden. Ik wens iedereen sterkte in deze moeilijke tijd.” Redan heeft via FC Groningen zijn excuses aangeboden. Hij heeft nu een bedrag gedoneerd dat ten goede komt aan mensen die hulp nodig hebben tijdens de coronacrisis.

5x positief nieuws: Nederlanders teruggehaald, het coronalied en meer
Quincy Promes van Ajax. | Foto: ANP

4. Nederlanders houden zich aan maatregelen

Nederlanders gedragen zich goed tijdens de coronacrisis, zo blijkt. Burgemeesters hebben geen behoefte aan aanscherping van de maatregelen om de regels te handhaven tijdens de coronacrisis. Burgemeesters hebben geen behoefte aan aanscherping van de maatregelen om de regels te handhaven tijdens de coronacrisis. Dat zei burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen na overleg van de veiligheidsregio’s met premier Mark Rutte en minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Lees hier meer.

5x positief nieuws: Nederlanders teruggehaald, het coronalied en meer
We houden ons goed aan de maatregelen. | Foto: ANP

5. Het coronalied

Al voordat er ook maar één noot of woord bekend was, ontstond er vanuit Nederland al kritiek op het coronalied. Honderd bekende Nederlanders hebben een lied ingezongen om steun te bieden tijdens de coronacrisis. In dit soort gevallen kun je beter naar Ellie Lust luisteren dan naar de vocal minority op social media. „Laten we positief zijn. Die negatieve reacties passen helemaal niet bij de goede intenties die achter dit lied zitten. Het is bedoeld voor iedereen die eraan bijdraagt om het land staande te houden”, zegt Lust. „Neem nog een augurk”, zei ze daarnaast. Het nummer is sinds vandaag te beluisteren op YouTube.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5x positief nieuws: Nederlanders teruggehaald, het coronalied en meer
Sluiten