Metro
Metro Nieuws 18 mrt 2020 / 13:24 uur

346 nieuwe besmettingen erbij, 15 patiënten overleden

Het coronavirus heeft tot nog toe 58 levens geëist in Nederland. Sinds gisteren zijn er opnieuw 346 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het coronavirus.

Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen in ons land op 2051. Onder hen zijn 485 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest. Dat maakte het RIVM woensdagmiddag bekend.

Ziekenhuis

Sinds de vorige update van het RIVM zijn 15 patiënten overleden aan COVID-19. Dit bekent dat de ziekte nu in totaal 58 levens heeft geëist. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 408 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 759 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Limburg (265) en Zuid Holland (241).

Incidentiekaart

Sinds dinsdag wordt de verspreiding van het aantal positief geteste mensen in Nederland door het RIVM weergegeven met een incidentiekaart. De gekleurde vlakken geven niet het totale aantal positief geteste mensen weer, maar het aantal per 100.000 inwoners, sinds de eerste patiënt in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
346 nieuwe besmettingen erbij, 15 patiënten overleden
Sluiten