Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 mrt 2020 / 13:59 uur

260.000 maskers ingezameld bij Rode Kruis

Bij het Rode Kruis zijn maar lieft 260.000 maskers, 8000 schorten en 3,6 miljoen handschoenen ingeleverd. Het Rode Kruis is bezig met een centrale inzamelactie en verdeelt de beschermingsmiddelen over zorginstellingen.

De materialen zijn bij de zorginstellingen hard nodig bij de bestrijding van het coronavirus.

„De verzamelplaats van het Rode Kruis stroomt vol met alle beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen die worden aangeboden. Hier staan intussen pallets vol met dozen waarin de materialen zitten die op dit moment dringend nodig zijn in de zorg", meldt de hulporganisatie in een update. Zo doneerde winkelketen Action drie miljoen handschoenen.

Kwetsbaren

Het Rode Kruis is daarnaast bezig met het inventariseren van kwetsbare mensen die hulp nodig hebben. Familieleden of vrienden proberen misschien wel via de telefoon of het internet contact te houden met kwetsbaren, maar dat lost vaak niet alle problemen op. Niet iedereen is zelf in staat om mensen te helpen.

Daarom komt het Rode Kruis woensdag met een nieuw initiatief om kwetsbare mensen de helpende hand te bieden. Sinds de lancering woensdagochtend heeft het Rode Kruis al tweehonderd meldingen gekregen. De aangemelde mensen kunnen hulp verwachten van vrijwilligers van het Rode Kruis Ready2Help die kunnen inspringen, bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen.

Reageer op artikel:
260.000 maskers ingezameld bij Rode Kruis
Sluiten