Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

250 nieuwe doden in Italië, voorverkiezingen VS uitgesteld

In Italië zijn de afgelopen dag 250 mensen gestorven door het nieuwe coronavirus. Dat is het hoogste aantal nieuwe doden op een dag. Het totale aantal komt daarmee op 1266.

Italië is het zwaarst getroffen land in Europa. Het openbare leven is totaal stilgelegd om de uitbraak zich niet verder te laten verspreiden. Er zijn in het land in totaal al 17.660 besmettingen gemeld. Dat zijn er 2547 meer dan donderdag.

Voorverkiezingen Louisiana uitgesteld

De Amerikaanse staat Louisiana stelt de voorverkiezingen van de Democraten en Republikeinen uit. Het is voor het eerst dat een staat zo’n besluit neemt vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus, bericht zender CNBC.

De voorverkiezingen zijn bedoeld om de officiële presidentskandidaten van de partijen te kiezen. In Louisiana had eigenlijk op 4 april gestemd moeten worden, maar kiezers moeten nu ruim twee maanden langer wachten.

De uitbraak van het coronavirus heeft ook gevolgen voor de campagnes van de Democratische kandidaten. Oud-vicepresident Joe Biden (77) en senator Bernie Sanders (78) hebben uit voorzorg grootschalige campagnebijeenkomsten met hun aanhangers afgeblazen. Ook gaan ze zondag zonder publiek met elkaar in debat in Washington. De Republikeinen houden ook voorverkiezingen, maar daar staat de uitkomst eigenlijk al vast. Zittend president Donald Trump wordt gezien als de gedoodverfde winnaar.

De autoriteiten in Louisiana stellen ook plaatselijke verkiezingen uit. Topfunctionaris Kyle Ardoin zegt de gezondheid en veiligheid van alle inwoners te willen beschermen door verspreiding van het virus tegen te gaan.

Aanmeren in Antwerpen

Antwerpen verbiedt passagiers van cruiseschepen in verband met het coronavirus de komende tijd aan land te gaan. De schepen worden wel bevoorraad. Het eerstvolgende cruiseschip wordt woensdag verwacht in Antwerpen. Het komt aan vanuit het Verenigd Koninkrijk.

„In het kader van de maatregelen genomen op federaal niveau is het zo dat cruiseschepen mogen aanmeren en bevoorraad worden, maar passagiers mogen niet ontschepen", zegt een woordvoerder van de Antwerpse wethouder van toerisme.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.