Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 mrt 2020 / 17:30 uur

15.000 gestrande reizigers vragen ministerie om hulp

Ongeveer 15.000 gestrande reizigers hebben zich bij het ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld omdat ze naar Nederland teruggehaald willen worden. Ze doen een beroep op een speciale regeling die maandag is ingesteld.

Reizigers die door de coronacrisis zijn gestrand en niet kunnen terugvallen op een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij kunnen gebruikmaken van de regeling via een speciale website van het ministerie van Buitenlandse Zaken

‘Complexe en unieke operatie’

De regeling is opgezet door het ministerie, de reissector en verzekeraars. „Om deze specifieke groep mensen, die door de enorme impact van het Coronavirus echt geen kant op kan, toch veilig naar huis te brengen, is een maximale inspanning noodzakelijk”, zegt minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok. Hij benadrukt dat het om een ‘complexe en unieke’ operatie gaat.

Een eerste repatriëringsvlucht met 91 Nederlanders aan boord is inmiddels onderweg van de Canarische Eilanden naar Nederland. Het gaat om een vlucht van Transavia die via Fuerteventura en Las Palmas gaat en rond 21.00 uur zal landen op Schiphol.

Website niet altijd bereikbaar

Er zijn ook al repatriëringsvluchten gepland vanuit de Kaapverdische Eilanden en het Indonesische Bali. Vooral uit Australië, Nieuw-Zeeland, Indonesië en Marokko zoeken gestrande reizigers hulp om terug te kunnen keren.

Er wordt geklaagd door reizigers dat de website niet altijd bereikbaar is. „Ik vind het heel vervelend wanneer mensen de website tijdelijk niet kunnen bereiken”, reageert Blok. „Tegelijkertijd lukt het om in deze moeilijke periode duizenden mensen naar huis te krijgen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
15.000 gestrande reizigers vragen ministerie om hulp
Sluiten