Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 29 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

132 nieuwe doden, aantal besmettingen boven de 10.000

Het dodental door het nieuwe coronavirus in Nederland is met 132 gestegen tot 771. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakte de laatste cijfers zondagmiddag bekend.

Het aantal geregistreerde besmettingen in Nederland is gestegen tot 10886. Dat zijn er 1104 meer dan zaterdag, toen het er 9762 waren. Daarmee komt het aantal besmettingen voor het eerst boven de 10000 uit.

Ziekenhuisopnamen

Ook waren er in 24 uur tijd 529 nieuwe ziekenhuisopnamen. Sinds het begin van de uitbraak van de coronacrisis zijn in Nederland 3483 patiënten opgenomen in ziekenhuizen. Zaterdag waren dat er 2954.

Lang niet al deze mensen liggen nog in het ziekenhuis, sommigen zijn overleden, anderen zijn hersteld van het virus. Dat laatste cijfer wordt door het RIVM niet officieel gecommuniceerd, dus het is lastig in te schatten om hoeveel mensen het precies gaat.

Gevolgen maatregelen

Volgens het RIVM groeit het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen minder snel dan verwacht was zonder maatregelen. Of de maatregelen echt effect hebben moet de komende dagen blijken uit de cijfers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.