Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

101-jarige coronapatiënte ontslagen uit ziekenhuis: ‘Kranige dame’

Een 101-jarige dame die het coronavirus opliep, is vandaag ontslagen uit het IJsseland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. „Het is een kranige dame”, zegt de longarts.

De patiënte testte anderhalve week geleden positief op het virus, waarna ze in het ziekenhuis werd opgenomen met klachten van kortademigheid. Inmiddels maakt ze het goed en mag ze het ziekenhuis verlaten. De vrouw woont op zichzelf en wordt nu naar een verpleeghuis gebracht om verder te herstellen.

De verpleegkundigen en longartsen zijn blij met het nieuws. „Prachtig om te zien hoe zij zich aan de leefregels houdt! Ze kucht netjes in haar elleboog en we moesten op gepaste afstand van haar blijven. Laten we ons allemaal aan deze leefregels houden, dat is zo cruciaal."

Dochter

Ook de jongste dochter van de vrouw, Marianne, is heel blij met het goede nieuws. „Mijn moeder is een zelfstandige dame die weet wat ze wil, ze heeft in haar leven heel veel meegemaakt en altijd hard gewerkt. Natuurlijk is ze soms ook eigenwijs. We hopen dat ze weer in een constante en eigen omgeving komt waar ze de mensen kent en waar ze tot rust kan komen.”

101-jarige coronapatiënte ontslagen uit ziekenhuis: 'Kranige dame'
Foto: IJsselland Ziekenhuis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
101-jarige coronapatiënte ontslagen uit ziekenhuis: ‘Kranige dame’
Sluiten