Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 feb 2020 / 16:47 uur

Zanger Bob Fosko overleden op 64-jarige leeftijd

Zanger, acteur en presentator Bob Fosko is overleden. Fosko, wiens eigen naam Geert Timmers luidt, was ernstig ziek en overleed vrijdag in het bijzijn van zijn naaste familie, zo heeft de familie zaterdag aan het ANP laten weten. Hij was 64 jaar.

Fosko was zanger van de band de Raggende Manne, bekend van het nummer Poep in je hoofd. Ook figureerde Fosko in campagnespotjes van de SP en was hij een van de creatieve breinen achter Hakkûhbar, de groep die in 1996 een nummer 1-hit scoorde met het lied Gabbertje. Fosko speelde ook in diverse tv-series. Een van zijn laatste rollen was die van kok in de televisieserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen.

Slokdarmkanker

In 2019 werd bekend dat Fosko slokdarmkanker had en dat de ziekte was uitgezaaid. In het AD blikte hij tevreden terug op zijn loopbaan. „Ik heb er alles aan gedaan niet in een tredmolen te geraken en steeds weer dezelfde dingen te doen”, aldus de zanger toen. „Misschien waren er meer deuren voor me geopend als ik een meebuigend karakter had gehad, maar dat zij dan maar zo. Ik mag dan soms een zeurpiet zijn, ik kan alleen maar positief zijn over de dingen die ik nalaat.”

Tot de laatste noot positief

Fosko, getrouwd, vader van drie kinderen en opa van vijf kleinkinderen, liep niet weg voor het naderende einde. „Als je geboren wordt, sta je opeens op de wereld zonder dat je daar zelf bemoeienis mee hebt. Dan is het aan jou er iets van te maken. Zo moet je ook van het einde van het leven iets maken. Ik wil niet dat het als een nachtkaars uitgaat. Ik omarm het leven in plaats van het weg te duwen.” Volgens zijn familie heeft hij van zich laten horen zolang het kon en was hij „tot de laatste noot positief”. Vrijdag, op zijn sterfdag, werd nog zijn laatste single uitgebracht, genaamd Fluiten.

11 maart zou Groep Fosko in het Amsterdamse Paradiso optreden met het album Van Iets Maken Word Je Blij. Dat optreden is gecanceld, aldus de familie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zanger Bob Fosko overleden op 64-jarige leeftijd
Sluiten