Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Witte Huis: altijd al gezegd dat Trump onschuldig is

Het Amerikaanse Witte Huis heeft de vrijspraak van president Donald Trump verwelkomd. „Zoals we al heel de tijd hebben gezegd, is hij niet schuldig", reageerde woordvoerster Stephanie Grisham na de stemming in de Senaat.

Een meerderheid in de senaat stemde tegen de twee aanklachten die tegen de president waren aangespannen. In een verklaring veroordeelt Grisham opnieuw het afzettingsproces.

Heksenjacht

„Vandaag eindigde de valse afzettingspoging van de Democraten in het volledige gelijk en vrijspraak van president Donald J. Trump", schrijft ze. Volgens haar was het proces, dat ze een heksenjacht noemt, ‘gebaseerd op een serie leugens’.

Trump zelf heeft aangekondigd donderdag om 18.00 uur Nederlandse tijd een verklaring te geven.

Een van de mensen die Trump uit zijn ambt wilden zetten, is de Democratische voorzitter Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden. Zij vindt dat de Republikeinse senatoren met hun besluit tot vrijspraak ‘wetteloosheid genormaliseerd’ hebben. Volgens haar blijft Trump ‘een gevaar voor de Amerikaanse democratie’.

Geen waarde

De Democraten wilden tijdens het afzettingsproces getuigen oproepen om te bewijzen dat Trump zich schuldig heeft gemaakt aan onder meer machtsmisbruik. De Republikeinse meerderheid in de Senaat hield dat echter tegen. Volgens Pelosi is er geen eerlijk proces geweest en heeft de vrijspraak nu geen waarde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Witte Huis: altijd al gezegd dat Trump onschuldig is
Sluiten