Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 feb 2020 / 18:46 uur

WHO: aantal besmettingen coronavirus stabiliseert

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) signaleert dat het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in China „aan het stabiliseren" is. 

Dat vindt de organisatie positief nieuws, maar het is volgens de WHO te vroeg om te kunnen zeggen hoe de verspreiding van het virus zich verder zal ontwikkelen.

Stabiel

Dinsdag zei een functionaris van de organisatie al dat er tot dusver geen aanwijzingen waren dat het nieuwe coronavirus verandert. Sindsdien is het virus nog steeds vrij stabiel.

„Het aantal gerapporteerde gevallen is al vier dagen stabiel", meldde WHO-bestuurder Michael Ryan zaterdag. „Dat is goed nieuws en zou een indicatie kunnen zijn van de effectiviteit van de voorzorgsmaatregelen die zijn ingesteld." Ryan blijft echter voorzichtig en waagt zich niet aan voorspellingen.

Virus

De Chinese autoriteiten hebben de provincie Hubei, het epicentrum van de virusuitbraak, grotendeels van de buitenwereld afgesloten. Het aantal besmette mensen in deze provincie staat nu op ruim 22.000. Het dodental in China staat op 636, waarvan er 618 in Hubei overleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WHO: aantal besmettingen coronavirus stabiliseert
Sluiten