Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 feb 2020 / 10:24 uur

Werkgevers lokken niet-afgestudeerde mbo’ers met goed salaris

Als je een mbo-opleiding doet, hoef je je over een baan waarschijnlijk geen zorgen te maken. Bedrijven zijn namelijk druk bezig om mbo’ers te vinden.

In 2014 werd in 36 procent van de vacatures een mbo’er gezocht, nu ligt dat percentage al op 52 procent. Inmiddels proberen werkgevers de mbo’ers al voor hun slagen weg te lokken, schrijft het AD.

Onmisbare groep

„Vaak heeft de mbo’er een beetje de positie van de underdog of hebben mensen vooroordelen over mbo. Maar data tonen aan dat deze groep absoluut onmisbaar is", concludeert onderzoeker Mirjam Warners. Met name de vraag naar it’ers (van 7 naar 14 procent) en mensen in de gezondheidszorg (van 40 naar 51 procent) is hard gestegen.

Krapte op arbeidsmarkt

De groeiende populariteit heeft alles te maken met de krapte op de arbeidsmarkt. Bedrijven hebben grote moeite mensen te vinden, waardoor ze de eisen bijstellen. „Werkgevers kunnen niet op universitair of hbo-geschoolde mensen wachten."

Mbo-scholen maken zich zorgen dat hun studenten zonder diploma als eerste weer op straat staan als het economisch minder gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Werkgevers lokken niet-afgestudeerde mbo’ers met goed salaris
Sluiten