Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 feb 2020 / 09:00 uur

VVD wil meer hoorcolleges op afstand

Als het aan de VVD ligt, komen er veel meer digitale hoorcolleges. Door een digitalisering van de colleges kunnen veel meer mensen profiteren van de kennis van topdocenten van universiteiten en hogescholen, redeneert Kamerlid Wiersma. 

Naast het feit dat veel meer colleges op afstand te volgen zouden moeten zijn, zouden ze ook gratis beschikbaar moeten komen voor iedereen. De VVD denkt dat mensen dan makkelijker van te voren kunnen kijken of een bepaalde studie bij hen past, schrijft de NOSEn met dit soort ‘digitaal onderwijs’ is een studie makkelijker te combineren met een baan, aldus de partij.

Minder collegegeld

Potentieel bijkomend voordeel: de VVD is van mening dat het collegegeld omlaag kan als het online-aanbod groter wordt. Daar worden op social media overigens nog wel vraagtekens bij geplaatst.

Wiersma benadrukt dat er ook klassikaal onderwijs blijft en dat contact tussen docent en student belangrijk is.

Loting of selectie

In de Tweede Kamer wordt maandag gepraat over hoger onderwijs. Zo stelt D66 de loting voor student aan de kaak, omdat de selectie aan de poort volgens de partij niet goed zou werken. Door selectie zou de kansenongelijkheid toenemen en levert het aankomende studenten veel stress op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VVD wil meer hoorcolleges op afstand
Sluiten