Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 29 feb 2020 / 19:04 uur

Vrouw in Tilburg gewond na neerstorten gevel van veertien hoog

In Tilburg is zaterdagmiddag een deel van een gevel van het stadskantoor naar beneden gestort. Een vrouw is hierbij gewond geraakt.

Door de harde wind lieten stenen op de veertiende verdieping aan de buitenkant van het gebouw los en vielen ze naar beneden. Daarbij werd een voorbijganger geraakt. Over de verwondingen van de vrouw is weinig bekend gemaakt.

Fiets aan de hand

Wel is ze buiten levensgevaar, zo valt op te maken uit een statement van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. „Ze liep met de fiets aan de hand vlak langs het gebouw. Als ze op het fietspad had gefietst, had het wel eens erger af kunnen lopen."

Voorlopig is het gebied rondom het stadskantoor afgezet, omdat er nog meer bakstenen kunnen vallen. Want zo’n steen moet je niet op je hoofd krijgen. „De stenen zijn wel tot tachtig meter ver gevallen", aldus een woordvoerder.

Beelden

Op social media zijn ook beelden verschenen van de neergestorte gevel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw in Tilburg gewond na neerstorten gevel van veertien hoog
Sluiten