Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Vrijspraak voor ‘tattookillers’ van liquidatie

De vier ‘tattookillers’ die worden verdacht van de liquidatie in 2009 van Onno Kuut, zijn donderdag allemaal vrijgesproken. Er was levenslang tegen hen geëist. De vier hebben altijd ontkend.

Bij de uitspraak in de rechtbank in Rotterdam is alleen verdachte Evert S. aanwezig. Hij zit momenteel vast voor een andere zaak. Een van de vier is voortvluchtig. Deze Cor Pijnen (36) knipte zijn enkelband vorige maand door.

Hij droeg die, omdat hij in het laatste deel van zijn celstraf zat die hij had gekregen wegens de mislukte liquidatie van Marlon D., ook in 2009. Zijn broertje Brian P. (32) is op vrije voeten maar draagt om dezelfde reden een enkelband.

Chinese karakters

Hij kwam twee weken geleden naar de zitting, net als de vrij rondlopende Henk S. (45). Evert S. zit nog vast vanwege deze mislukte liquidatie.

De tattookillers danken hun naam aan de Chinese karakters die leden op hun rug hebben laten tatoeëren en ‘wees daadkrachtig’ betekenen.

Het OM eiste vorig voorjaar al levenslange celstraffen. Het vonnis werd eind mei opeens uitgesteld om nog vijf getuigen te kunnen horen. Vorige maand handhaafden de aanklagers hun eis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.