Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 feb 2020 / 13:49 uur

Voetbaltrainer Ron Jans weg bij FC Cincinnati

Voetbaltrainer Ron Jans heeft de Amerikaanse club FC Cincinatti per direct verlaten. Jans nam maandagavond ontslag, zo werd dinsdag duidelijk, na de ophef die was ontstaan nadat hij het racistische woord ‘nigger’ had meegezongen met een rapnummer.

Het ‘n-woord’ is extreem beladen in de Verenigde Staten. Maar de 61-jarige trainer achtte zich absoluut niet schuldig aan racisme en zei eerder niet te vrezen voor zijn baan. In afwachting van verder onderzoek besloot Jans aanvankelijk zijn taken neer te leggen. Hij heeft nu ontslag genomen, meldt Cincinnati.

Beste oplossing

„Toen tijdens het onderzoek enkele feiten naar voren kwamen, bood Ron zijn ontslag aan", legt voorzitter Jeff Berding uit. „We hechten er veel belang aan dat iedereen bij onze club zich gerespecteerd en gewaardeerd voelt. Raciale en culturele diversiteit is een belangrijk onderdeel van wat voetbal zo speciaal maakt. Dat geldt voor iedereen bij de club, van onze kleedkamer tot aan de kantoren en voor onze fans. We zijn het erover eens dat dit de beste oplossing is voor iedereen die betrokken is bij FC Cincinatti."

Yoann Damet is voorlopig aangesteld als interim-trainer. Directeur Gerard Nijkamp gaat op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voetbaltrainer Ron Jans weg bij FC Cincinnati
Sluiten