Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Twee besmette mensen onder uit Wuhan teruggekeerde Duitsers

Twee van de ruim 120 mensen die zaterdag naar Duitsland zijn teruggekeerd vanuit Wuhan blijken besmet te zijn. Dat heeft het stadsbestuur van Germersheim, waar de gerepatrieerden passagiers op een legerbasis in quarantaine zitten, bekendgemaakt.

De betrokken personen zijn geïsoleerd en zullen door het Rode Kruis naar het academisch ziekenhuis in Frankfurt worden gebracht.

Geen reden tot bezorgdheid

Volgens het districtsbestuur is er geen reden tot bezorgdheid voor het militaire en civiele personeel dat op het terrein van Germersheim wordt ingezet, noch voor de vrijwilligers van het Rode Kruis en de bevolking.

Vanwege de nieuwe longziekte hadden de Duitse strijdkrachten Duitsers en hun familieleden uit de stad Wuhan teruggehaald. Het vliegtuig met meer dan 120 passagiers landde zaterdagmiddag op de luchthaven van Frankfurt.

Quarantaine noodzakelijk

115 van hen werden zaterdagavond na medische onderzoeken naar een kazerne in Germersheim in de deelstaat Rijnland-Palts gebracht, waar ze de komende twee weken in quarantaine moeten doorbrengen. Aangezien de ziekte tot twee weken na besmetting kan uitbreken, is quarantaine noodzakelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.