Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Trump kreeg stiekem bloemkool door zijn aardappelpuree

Dat de Amerikaanse president Donald Trump niet vies is van een hamburger van een welbekende fastfoodketen is al langer bekend, maar dat hij helemaal geen groenten eet nog niet. 

Zo laat Trumps lijfarts weten dat hij stiekem fijngestampte bloemkool door zijn presidentiële aardappelpuree prakte. Dat was schijnbaar nodig om ervoor te zorgen dat de president iets van vitaminen binnenkreeg.

Dieet

Trump zweert al zijn hele leven bij een dieet van McDonald’s-hamburgers, diet coke, patat, doorbakken steaks, gefrituurde kip en als toetje vanille-ijs. Daar komt nog bij het feit dat de president niet meer dan vier uur per nacht slaapt, hetgeen ook niet echt bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

Ronny Jackson, voormalig Witte Huis-arts, vertelt aan de New York Times dat hij zijn best deed om aan het dieet van de president te werken. „We zorgden ervoor dat het ijs moeilijker bereikbaar was, wij stopten bloemkool in zijn aardappelpuree.” Toch lukte het niet helemaal, bij de volgende controle was Trump namelijk twee kilo aangekomen.

Vleeseter

Afgelopen week brachten de Trumps een bezoek aan India. Omdat de president een grote vleeseter is, vroegen veel mensen zich af wat hij zou eten in een land bestaande uit honderden miljoenen vegetariërs. De sociaal door chef-kok Suresh verwesterde samosa’s – met een mengsel van broccoli en maïs, in plaats van aardappelen en erwten – werden door Melania en Donald Trump met geen vinger aangeraakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.