Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Trump haalt uit naar Democraten: ‘Ze hebben onze natie gekwetst’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag zware verwijten geuit naar de Democraten na het beëindigde afzettingsproces tegen hem. „Ze hebben al het mogelijke gedaan om ons te vernietigen en hebben onze natie zeer gekwetst”, zei hij tijdens een gebedsontbijt in Washington.

In zijn eerste publieke opmerkingen sinds hij door de Senaat werd vrijgesproken van ambtsmisbruik, zei hij dat hij „een vreselijke beproeving had ondergaan door enkele zeer oneerlijke en corrupte mensen".

National Prayer Breakfast

„Ik hou niet van mensen die hun geloof gebruiken als rechtvaardiging om te doen waarvan zij weten dat het verkeerd is. Ook hou ik niet van mensen die zeggen: „Ik bid voor u”, wanneer zij weten dat dat niet zo is,” zei Trump op het jaarlijkse National Prayer Breakfast.

De president haalde met deze woorden uit naar de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi en senator Mitt Romney, de enige Republikein die stemde voor zijn veroordeling.

‘Door hel gegaan’

Trump verscheen later in het Witte Huis voor wat hij een ‘viering’ noemde. Hij memoreerde onder andere de ‘oorlog’ die hij had gevoerd vanaf het begin dat hij aantrad als president in januari 2017. „We zijn door een hel gegaan, oneerlijk, ik had niks gedaan.” Verder dankte de president als een winnaar een aantal mensen die aan de triomf hadden meegewerkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.