Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 feb 2020

Tientallen carnavalsoptochten afgelast vanwege harde wind

Tientallen carnavalsoptochten zijn zondag afgelast in Brabant en Limburg. Vanwege de harde wind gaan er al zo’n tachtig optochten niet door.

De regionale omroepen 1Limburg en Omroep Brabant hebben ze op een rijtje gezet. Uit de lijstjes blijkt dat veel optochten worden verplaatst. De meesten worden maandag of dinsdag alsnog gehouden. Van een deel van de optochten is nog niet bekend of ze op een andere dag worden gehouden.

Maastricht

Onder de afgelaste carnavalsoptochten zijn die van Tilburg, Waalwijk, Weert, Heerlen en Sittard. Maastricht neemt zondagochtend een beslissing. In Maastricht gaat de optocht wel door, maar zonder grote wagens. De traditionele optocht met de deze zondag wel heel toepasselijke naam "De Boonte Störm" (de bonte storm) begint om 12.11 uur met het inschieten (het lossen van elf schoten uit een kanon) op het Vrijthof. Vanaf 14.11 uur trekt de optocht door de binnenstad van de Limburgse hoofdstad.

Ook in Zeeland, Gelderland, Utrecht en Overijssel zijn carnavalsoptochten afgelast in verband met de harde windstoten. In het zuiden van het land worden windstoten verwacht van 75 tot 100 kilometer per uur. Ook valt er veel regen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tientallen carnavalsoptochten afgelast vanwege harde wind
Sluiten