Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Tien passagiers op cruiseschip Japan besmet met coronavirus

Op een cruiseschip met aan boord 3700 mensen in Japan zijn tien mensen besmet geraakt met het nieuwe coronavirus.

Dat melden Japanse media op basis van de autoriteiten. Gevreesd wordt dat het aantal verder zal stijgen. Ook in Hongkong is een cruiseschip aangekomen met mogelijk mensen aan boord die besmet zijn.

Symptomen

De mensen op het schip in Japan zijn in quarantaine geplaatst, nadat het virus was opgedoken bij een man uit Hongkong, die een aantal dagen op het cruiseschip verbleef. Medici zijn sinds maandagavond bezig om de gezondheidstoestand van de passagiers en bemanning van de Diamond Princess te controleren.

Passagiers die symptomen van het virus hebben, moeten een test ondergaan. Inmiddels zijn ruim 270 personen getest. Van ruim dertig tests is het resultaat binnen en tien waren er positief, zei de Japanse minister van Volksgezondheid Katsunobu Kato. De besmette personen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De rest moet zeker veertien dagen aan boord blijven.

Tientallen besmettingen

In Hongkong meerde woensdag een cruiseschip aan, waarvan zo’n dertig bemanningsleden de symptomen hebben van het nieuwe coronavirus. De World Dream werd eerder de toegang tot een haven in Taiwan ontzegd, nadat het virus was ontdekt bij drie Chinezen die eerder op het schip verbleven. De 1800 mensen die momenteel aan boord zijn, worden getest op het virus. Het is niet bekend hoe lang ze op het schip moeten blijven.

In Japan zijn nu tientallen mensen met het virus besmet, het grootste aantal ziektegevallen buiten China. Daar gaat het inmiddels om meer dan 24.000 besmettingen. In de zwaar getroffen provincie Hubei zijn dinsdag nog eens 65 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Het dodental in China is daardoor opgelopen tot zeker 490.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.