Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 feb 2020 / 07:35 uur

Thaise militair die bloedbad aanrichtte doodgeschoten door politie

De Thaise militair die zaterdag een bloedbad aanrichtte in de stad Korat heeft 26 mensen gedood en minstens 52 verwond. Dat maakte minister-president Prayuth Chan-ocha van Thailand zondag bekend.

Veiligheidsdiensten schoten de man 16 uur nadat hij was begonnen met schieten, dood. De schutter doodde eerst drie mensen op een legerbasis en reed vervolgens met een gestolen legervoertuig naar het winkelcentrum. Daar opende hij het vuur op het winkelend publiek en maakte hij vele slachtoffers. De politie bestormde het gebouw in een poging de schutter te overmeesteren. Een agent kwam om het leven.

Wraak

De militair verschanste zich in de kelder van de mall en het kwam opnieuw tot een vuurgevecht met veiligheidsdiensten. Die schoten hem uiteindelijk dood.

Thaise militair die bloedbad aanrichtte doodgeschoten door politie.
Thaise militair die bloedbad aanrichtte doodgeschoten door politie. Foto: ANP.

De soldaat zou volgens de premier tot zijn daad zijn gekomen uit wraak over een grondverkoop waarbij hij zich bedrogen voelde.

Voorafgaand aan de aanval plaatste de man een bericht op Facebook waarin hij vertelde dat hij uit was op wraak. Ook livestreamde hij zijn gruweldaden en plaatste hij er foto’s van. Zijn Facebookpagina is inmiddels offline gehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Thaise militair die bloedbad aanrichtte doodgeschoten door politie
Sluiten