Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 12 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Rouwadvertentie van Dick legt fikse familievete bloot na reactie zoon

Het aangrijpende overlijdensbericht van Dick uit de Ronde Venen dat een aantal weken geleden viraal ging, heeft een vervelend staartje gekregen in het lokale huis-aan-huisblad De Nieuwe Meerbode. 

„Waar waren al mijn vrienden? Bij mijn feestjes waren jullie er wel maar tijdens mijn ziekte was er (bijna) niemand," vroeg de inmiddels overleden man zich af. Zijn zoon Dennis gaf woensdag in hetzelfde blad antwoord en dit niet bepaald op zachtzinnige wijze.

‘Nooit was het goed’

De rouwadvertentie van Dick, die een aantal weken geleden overleed aan longkanker, ging een aantal weken geleden het hele internet over. Veel mensen trokken zich de aangrijpende oproep erg aan die verscheen in De Nieuwe Meerbode van 29 januari.

Toch blijkt ook dit verhaal twee kanten te hebben getuige de respons van zijn zoon. Dick zou ook al voor zijn ziekte een hoop kapotgemaakt hebben bij zijn vrienden en familieleden.

Zoon Dennis herkent zich niet totaal in het beeld dat zijn vader van zichzelf schetste in het afscheidsschrijfsel. Volgens hem was zijn vader een zeer narcistische man voor wie ‘het nooit goed of goed genoeg was.’ De rouwadvertentie moet volgens hem dan ook gezien worden als een ‘laatste roep om aandacht’.

Oud zeer springt in verkeerde keelgat

Dennis is in het bericht onverbiddelijk en schetst zijn vorige maand overleden vader af als een boeman van wie hij ‘gelukkig niets goeds heeft geleerd.’

Er wordt overigens niet alleen met modder gegooid; de boze zoon geeft in het bericht aan hij naar aanleiding van deze ‘laatste schreeuw om aandacht’ een mooi bedrag wil overmaken aan MIND en KWF Kankerbestrijding.

Of we kunnen spreken van een trend als het gaat om uitvechten van familievetes in huis-aan-huisbladen, is vrij moeilijk te zeggen. Wat de waarheid precies is? Dat zal nooit echt duidelijk worden. Vader Dick is om begrijpelijke redenen niet meer in staat om te reageren op het verhaal van zijn zoon Dennis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.