Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Rijke zakenman verrast studenten en betaalt hun opleiding

Een groep Amerikaanse scholieren in de Amerikaanse staat Ohio kreeg de verrassing van hun leven. De rijke zakenman Pete Kadens biedt namelijk aan hun opleidingen te betalen.

De studenten, die inmiddels aan het laatste jaar van de middelbare school bezig zijn, willen graag studeren maar hebben daar vaak geen geld voor. Zo ook Chris Rowland. Zijn vader overleed bij een huisbrand en zijn moeder is werkloos geworden. Verder studeren leek voor hem dus onmogelijk, ook al wil hij het graag.

Handje helpen

Kadens groeide zelf ook op in Ohio en wil graag wat terugdoen. Volgens hem heeft dat alleen zin als je het epicentrum van het probleem aanpakt. Dat betekent de armste studenten helpen zodat ze toch kunnen gaan studeren.

De rijke zakenman liet alle laatstejaars scholieren bij elkaar komen om ze het goede nieuws te vertellen. „Jullie zijn bijna klaar met de middelbare school en ik ga jullie vervolgopleiding betalen. Collegegeld, huisvesting, boeken…alles betaal ik", maakte de Amerikaan bekend.

Studiepartner

Voor student Chris Rowland was het een droom die uitkwam: hij kon toch gaan studeren. En de droom werd nog net iets onwerkelijker. Kadens biedt elke student namelijk de kans om een ‘studiepartner’ op te geven. Dat houdt in dat één van de ouders van elk student ook gratis een opleiding mag gaan doen. Zo kan Rowlands moeder haar droom waarmaken, ze wil namelijk al heel lang decaan worden.

Kadens hoopt door middel van zijn plan de armoede in de staat terug te dringen. Het hele plan zal hem ruim 3 miljoen dollar kosten, maar dat weerhoudt de zakenman er niet van. Ook probeert hij anderen zover te krijgen dat de middelbare scholen in Ohio gaan helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.