Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Radio-dj mist ochtendshow 538 door storm Ciara

Iedereen heeft last van storm Ciara. Er werd een zware ochtendspits verwacht, treinen reden niet en ook vliegtuigen gingen niet. Dat ondervond ook 538-dj Frank Dane, die daardoor zijn ochtendshow miste. 

Dane zat het afgelopen weekend in Londen, maar de laatste vlucht naar huis was vanwege storm Ciara geannuleerd. Er was maandagochtend dan ook geen Frank in de 538-studio te bekennen.

„Lekker weekendje weg… laatste vlucht naar huis op het laatste moment geannuleerd", schrijft hij op Instagram. „Ben bang dat ik het morgenochtend niet red."

Gelukkig hoefden luisteraars het niet zonder radio-dj te doen. Niek van den Bruggen kwam „to the rescue”, schrijft de zender op social media.

Omgewaaide bomen

Het verkeer heeft ook nog steeds last van de storm. Door de naweeën van Ciara stond het verkeer maandagochtend al vroeg op diverse plekken vast. Hoewel de windstoten minder hard zijn dan zondag, moeten automobilisten nog steeds de verkeersinformatie en weersverwachting in de gaten houden, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

Het treinverkeer lijkt wel goed op gang te komen, laat een woordvoerder van de NS weten. Sommige treinen zijn wel korter, en daardoor zal het drukker dan normaal zijn, maar de meeste treinen rijden wel weer.

„Storingsploegen van ProRail hebben de hele nacht doorgewerkt om de schade zo veel mogelijk te herstellen. Dat is goed gelukt." In de nacht van zondag op maandag waren er nog tientallen meldingen van omgewaaide bomen op het spoor of plastic of andere spullen in de bovenleiding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.